“Pandemide Turizm ve Havayolu Ulaşımı” başlıklı konferans düzenlendi

• Havacılık Yönetimi
  • 30 Nisan, 2021 | 12:00
“Pandemide Turizm ve Havayolu Ulaşımı” başlıklı konferans düzenlendi

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİNDE ALANYA HAMDULLAH EMİN PAŞA (HEP) ÜNİVERSİTESİ İLE ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİNDE ALANYA-GAZİPAŞA İÇİN ANLAMLI SEMİNER

30 Nisan 2021

Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin ortak düzenlediği “Pandemide Turizm ve Havayolu Ulaşımı” başlıklı çevrimiçi konferansa, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan SİLİ ve TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Ömer SÖZENER konuşmacı olarak katıldı.

Covid-19 pandemisinin havacılık ve turizm sektörleri üzerindeki etkilerinin tartışıldığı konferansta, bölgemizdeki ekonomik canlılığının sağlanmasında üniversitesi-özel sektör iş birliğinde yürütülebilecek çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan SİLİ, pandeminin turizm üzerindeki etkilerini açıkladıktan sonra sözlerine “Türkiye’nin de ana girdilerinden birisi olan turizmde daralma hepimizi etkiledi. Bu süreç devam ediyor. Bu sürecin etkilerinin azalması, önümüzdeki 2-3 sene de ancak gerçekleşebilecek” şeklinde devam etti. İngiltere, Rusya, Bulgaristan, İran ve Almanya pazarlarının 2018-2021 dönemine ilişkin ziyaretçi rakamlarını paylaşan SİLİ, tesislerdeki doluluk oranlarındaki azalmayı vurgulayarak bu zorlukları aşabilmek için bireysel sorumlulukların önemine değindi.

TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü Ömer SÖZENER, pandeminin neden olduğu yolcu sayısındaki düşüşlere ve maliyetlerdeki artışlara değindi. Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin maliyetleri iki katına çıkardığını ve 2020-2021 yılında kapasitenin yüzde 60 civarında düştüğünü dile getirdi ve bu kayıpların turizm üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Hem Sayın SİLİ hem de Sayın SÖZENER konuşmalarında aslında pandemi öncesi yaşanan sıkıntıların da olduğunu ifade ederek yaşanan bu zorlu sürecin de etkisiyle havacılık ve turizm açısından kritik dönemlerden geçildiğini vurguladı.

ALKÜ Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Deniz MACİT moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Alanya HEP Üniversitesi Turizm ve İşletme Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nihan Sidar, uzaktan öğretim sürecinde eğitim kalitesinin arttırılması hususunda tüm planlamaların yapıldığını ve en iyi eğitimin verilmesi için özen gösterildiğini belirtti.

Üniversite öğrencilerinin, akademisyenlerin ve bölgemizdeki iş insanlarının yoğun katılım gösterdiği etkinlik için Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erhan CENGİZ, tüm katılımcılara teşekkür ederek önümüzdeki süreçte paydaşlarımız ile güçlü iş birliklerinin devam ettirilmesi hususunda temennileri iletti.

Alanya HEP Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldırım SALDIRANER, havacılık ve turizm sektörü ilişkisine yönelik kıymetli bilgilerini aktardı. Sayın SALDIRANER’e düzenlenen çevirimiçi konferanstaki katkı ve emekleri için, sundukları bilgiler ile katılımcılarımıza ışık tutan, faydalı bilgileri ile bizleri aydınlatan Sayın SÖZENER ve SİLİ’ye katılımları için teşekkürlerimizi sunarız.