Fakültemizde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği Düzenlendi

• 12 Mart, 2021

Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde, "Bir Milletin Kahramanlık Destanı, İSTİKLAL MARŞI" isimli konferans gerçekleştirildi.

12 Mart 2021

Bugün 12 Mart 2021 ve İstiklal Marşı’nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 100. Yılı.

Konferansımızda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Eray Bayramol’un konuşmalarıyla günün anlam ve önemi vurgulandı.

Istiklal Marşı ve Saygı Duruşu sonrasında Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatarak sözlerine başlayan Bayramol, Milli Marşı’mızın mısralarının anlamlarını açıklayarak, tarihsel önemini değerlendirdi. Mehmet Akif Ersoy’un, Vatan’ımızın kurulması, Millî Mücadele’nin başlatılması sırasındaki çabalarından bahsedildi. İstiklal Marşı’nın kabul sürecini de ele alan Bayramol, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün de beğendiği mısralara değinerek anlamlı ve dokunaklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde çevirim içi olarak gerçekleştirilen konferansa akademik personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci de katıldı.

Kıymetli bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Eray Bayramol'a, katılımlarından dolayı akademisyenlerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.