Fakültemiz Öğrencilerinin Tübitak Projesi

• havacılık
  • 02 Ekim, 2023
Fakültemiz Öğrencilerinin Tübitak Projesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eren KOCABAŞ, Mustafa YÜKSEL, Ahmet Kürşat YILDIZ’ın Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (Tübitak)  Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2209-A 2023/1 Dönemi kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında Havacılık Farkındalık Düzeyinin İncelenmesi - Gazipaşa Örneği” konulu proje başvuruları kabul almıştır.

Ülkemiz havacılık sektörü gelişimleri doğrultusunda projenin amacı Cumhuriyetin 100 yılında;  havacılık ve uzay bilimleri alanına yönelik eğitim fırsatlarının tanıtılması, havacılık sektöründeki uzmanlar ile Gazipaşa ilçesinde eğitim gören ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilerin tanıştırılması, atölyeler düzenlenmesi, mentorluk faaliyetlerinin yürütülmesi, hava trafik kontrolörü, pilotlar ve havacılık sektörü yöneticileri ile seminer etkinlikleri gerçekleştirilmesi sonucu bölgemizde havacılık sektörüne yönelik farkındalığın belirlenmesini sağlamaktır.  Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler sonrasında bilimsel bir yayın üretilecektir. Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atılgan ATILGAN’ın yoğun destekleri ile Doç.Dr. Meltem AKCA’nın danışmalığında gerçekleştirilecek projenin Gazipaşa ilçesinde farkındalığın arttırılarak öğrencilerin ülkemiz havacılık ve uzay sektörlerindeki gelişimine en yüksek derecede katkı sağlaması hedeflenmektedir. Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir sözünden hareketle Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak projemizin Üniversitemize ve bölgemize fayda sağlamasını temenni ederiz.