2022-2023 GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE-1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

NOT ORTALAMASI (AGNO) İLE KURUMLARARASI YURT İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI

**Merkezi yerleştirme puanı (Ek Madde-1) ile yatay geçiş başvurusu kabul olan adaylardan Havacılık Yönetimi dışındaki bölümlerden geçiş yapacak olanların (4. ve 5. asıl adaylar), YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundaki özel koşul ve açıklamalara (Bkz. 10) uygun olarak kesin kayıt belgelerine ek, 'heyet raporu' almaları gerekmektedir.

"HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb)"

Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

KURUMLAR ARASI (YURT İÇİ) YATAY GEÇİŞ

a) Öğrenci Belgesi (Aslı/E-İmzalı/E-Devlet)
b) Not Durum Belgesi (Transkript) (Aslı/E-İmzalı/E-Devlet)
c) Eğitim-Öğretim Planı (Müfredat)
ç) Ders İçerikleri
d) Disiplin Cezası Almadığını Gösteren Belge (Aslı/E-İmzalı)
e) ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi
f) ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (Özel Yetenek Sınavı ile yerleşenler için zorunlu)
g) İkinci öğretimden birinci öğretime geçiş yapmak isteyen öğrenci için %10’a girdiğini gösteren belge

➢ Muafiyet ve İntibak İşlemleri İçin;
▪ Dilekçe
▪ Not Durum Belgesi (Transkript) (Aslı/E-İmzalı/E-Devlet)
▪ Eğitim-Öğretim Planı (Müfredat) ve Ders İçerikleri

* Daha önce öğrenim gördüğü üniversitelerdeki derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler kesin kayıt
sırasında yukarıda belirtilen belgelerle birimlerine başvururlar. Bu tarihten sonra yapılan başvurular işleme
alınmaz.

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE-1) İLE YATAY GEÇİŞ

a) Öğrenci Belgesi (Aslı/E-İmzalı/E-Devlet)
b) Not Durum Belgesi (Transkript) (Aslı/E-İmzalı/ E-Devlet)
c) ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi
ç) ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi
d) Ders İçerikleri

➢ Muafiyet ve İntibak İşlemleri İçin;
▪ Dilekçe
▪ Not Durum Belgesi (Transkript) (Aslı/E-İmzalı/E-Devlet)
▪ Eğitim-Öğretim Planı (Müfredat) ve Ders İçerikleri

alınmaz.