Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çevrim içi etkinlik düzenlendi.

Bugün, 18 Mart 2021, Çanakkale Zaferinin 106.yıldönümü…

214.000 şehit verdiğimiz destansı Çanakkale Zaferi’mizi Anma programı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlere saygı duruşu ile başladı.

Konferansımızda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Eray Bayramol’un konuşmalarıyla günün anlam ve önemi vurgulandı. I.Dünya Savaşı’nda Çanakkale Zaferi’nin rolü ele alındı.  Çanakkale harbini destanlaştıran olaylar anlatıldı. Alanya Alaaddin Keykubat üniversitesi bünyesinde çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta Bayramol konuşmasını Atatürk’ün 1934 yılında Çanakkale’de ölen yabancı askerler için söylediği şu sözler ile sonlandırdı.

Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.

Fakülte Dekanımız Sn. Prof. Dr. Erhan Cengiz’de konferans kapanışında anlamlı bir konuşma yaparak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, istiklal uğrunda ezelden bu yana şehit düşmüş tüm askerlerimizi ve gazilerimizi rahmetle andığını ifade etti. Çanakkale geçilmedi, geçilmez diyerek başta Sayın Bayramol olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konferansımız, Çanakkale Türküsü dinletisiyle sona erdi.

Eski Site